M-am întors

Presupun că v-am dezamăgit un pic lunile astea cu lipsa mea de activitate pe net. Așa că o să vă rog să mă scuzați și să mai aveți un pic de răbdare. Am ceva proiecte pe vara asta pe care aș vrea să vi le împărtășesc și care spre că vă vor bucura dacă reușesc să le duc la bun sfârșit. Plănuisem o excursie foarte interesantă prin țară lunile astea, dar am primit o ofertă de muncă în Roma și nu știu dacă s-o accept sau nu. Financiar aș câștiga foarte mult. Și mi-aș face și ceva relații. Și aș exersa și cele 4 limbi străine care văd că mă tot trimit prin cele mai neașteptate locuri. Pe de altă parte aș renunța la un plan pe care îl tot amân din diverse motive de 7 ani.

Bine, hai că nu vă mai țin în suspans… Vreau să merg pe jos prin România timp de 4 săptămâni. Am căutat oameni care să mă întovărășească dar n-am găsit pe nimeni. Mă gândeam la un moment dat să-mi găsesc niște sponsori pentru diverse echipamente, dar am lăsat și treaba aia baltă. Traseul ar porni de la poalele Făgărașilor, aș merge până în Maramureș, de-acolo aș porni spre Bucovina și m-aș cobărî cătinel spre deltă. Dacă nu plec la Roma de săptămâna viitoare mă apuc de antrenamente. Voi merge în mici expediții pe la marginea orașului timp de două săptămâni cu rucsacul în spate până când va veni ziua cea mare.
Mă voi opri în diverse sate unde sper să aud povești și muzică pe care le voi înregistra pe reportofonul meu rudimentar iar apoi le voi posta pe blog. Nu cred că voi face prea multe fotografii, în schimb veți avea ocazia să-mi ascultați vocea deoarece voi înregistra pe parcursul drumului cam toate inepțiile ce-mi vor cutreiera creierii.
Sinceră să fiu îmi e cam frică să pornesc așa de nebună pe coclauri. În general mi-e frică de oameni și câini. Dar m-am săturat să fiu o fricoasă.
Pe lângă asta sper din tot sufletul să adun cât mai multe povești. Povești ale satelor, legende și alte asemenea trăznăi. Iar dacă cuiva i-ar face plăcere să mă însoțească și mai ales dacă acel sau acea cineva știe să tacă mult îi accept compania cu mare plăcere.

PS Aș dori să mulțumesc domnului Mircea Popescu pentru vizualizările pe care le-am avut acum câteva zile și de asemenea aș fi foarte bucuroasă dacă s-ar arăta interesat de proiectul meu și aș aprecia câteva sfaturi.

5 comentarii (+add yours?)

  1. Mircea Popescu
    iul. 24, 2010 @ 19:01:39

    Cred ca-i o idee foarte buna. Eu te sfatuiesc sa pornesti fix singura. Sigur, in grup „nu ti-e frica”, dar practic tocmai asta il face inutil. De-aia te duci, sa-ti fie frica, sa vezi lumea pe bune.

    Si Eminescu o facut o aventura de-asta, si mi se pare ca nu i-o prins rau.

    PS. Poti sa-ti faci cont pe fain si sa promovezi si singura ce crezi ca merita, apropo.

    Răspunde

    • grigoreserizea
      oct. 14, 2010 @ 13:39:23

      Îmi pare rău că răspund atât de târziu. Mulțumesc pentru încurajare. Am plecat până la urmă. N-am reușit să urmez traseul stabilit de la început dar a fost fain. Toată excursia a durat aproape trei săptămâni. Aș fi vrut s-o mai lungesc dar a trebuit să mă întorc neapărat acasă.
      A fost senzațional. Săptămâna viitoare încep să vă povestesc.

      Răspunde

  2. Copacel
    iul. 30, 2010 @ 17:54:15

    Pe unde ai ajuns pana la urma? am incercat sa te sun .. iti dai si tu seama ca nu te-am gasit .. da si tu un semn mai numarul meu ?

    Miss you darling ..

    J

    Răspunde

  3. cipslim
    oct. 09, 2010 @ 07:48:51

    Mi se pare o idee stralucita. In orice caz o sa ai nevoie de o harta, apa, reportofon, baterii, si ceva bani. De mancare se gaseste, trebuie insa sa ceri de prin sate daca nu au ceva de mancare pe care sa platesti (evident ca vor refuza plata, chiar sa fie sat de tigani, tot la fel) . Din Maramures incolo, dupa cum explici traseul, o sa gasesti foarte multi oameni de omenie care vor intelege ce vrei sa faci si care te vor ajuta.
    Nu stiu situatia pana acolo dar presupun ca e similara.

    Răspunde

    • grigoreserizea
      oct. 14, 2010 @ 13:41:56

      Am avut harta, reportofonul și puțini bani. Am reușit să înregistrez puține chestii, dar o să vă povestesc mai multe săptămâna viitoare. Momentannnu-mi merge net-ul cum trebuie.

      Răspunde

Lasă un comentariu